Kaikille avoin ilmastonmuutos­keskustelun foorumi

Pieni Iin kunta jatkaa valitsemallaan tiellä isojen ympäristötekojen edelläkävijänä järjestämällä valtakunnallisen IlmastoAreenan: on aika ottaa koko Suomi mukaan ilmastokeskusteluun ja näyttää mallia. Se mikä onnistuu Iissä, onnistuu myös muualla.

IlmastoAreenan koti on ilmastotyöstään palkitussa Iin Micropoliksessa.

IlmastoAreena on ympärivuotinen ilmastoasioita ratkaiseva keskustelu, joka kiteytyy vuosittain kaksipäiväiseksi, kaikille avoimeksi ja ilmaiseksi ilmastofestariksi. IlmastoAreena syntyi halusta tuoda esille Iin ilmastotyötä ja samalla tuoda kaikki yhdenvertaisena saman pöydän ääreen keskustelemaan ilmastonmuutoken ratkaisuista.

Kutsumme meille vieraaksi koko Suomen. Mukana ovat poliittinen johto, suuryritysjohto, kansalaisjärjestöt, kolmas sektori sekä taiteen, tieteen ja viihteen tekijät, kansalaiset ja aivan erityisesti maaseutu. IlmastoAreena tuo keskustelun pois kasvukeskuksista ja nostaa maaseudun ilmastokeskustelun toimijaksi eikä pelkästään passiiviseksi päätösten vastaanottajaksi. Kaksi päivää koko Suomi on Iissä!

Tapahtuma sijoittuu pohjoisen pieneen Iin kuntaan ja näin nostamme maaseudun uudella tapaa ilmastokeskustelun ytimeen.

Vuonna 2019 kaksipäiväisenä ulkoilmatapahtumana Iin Huilingin puistoalueella järjestetty Areena keräsi yli 6 500 vierailijaa, yli 100 esiintyjää kahdelle lavalle ja yli 50 yhteistyökumppania esitteli omia ilmastoratkaisujaan. Käy fiilistelemässä ensimmäistä tapahtumaamme tästä kuvagalleriasta.

Koronapandemian vuoksi emme pystyneet järjestämään vuonna 2020 vastaavaa massatapahtumaa, keskitymme sen sijaan tuottamaan sisältöjä, keskusteluja ja tapahtumia verkkoympäristöön.

Tavataan jälleen Iissä 20.-21.2021!

IlmastoAreena saapuu Iihin elokuussa

IlmastoAreena saapuu jälleen fyysisenä tapahtumana Iin Huilinkiin 20.-21.8.2021. Tämän vuoden teemana on kuluttajan hiilijalanjäljen muodostuminen, eli

Liikkuminen ja matkailu: Koronapandemia on kurittanut rankasti matkailualaa, mutta synnyttänyt samalla uusia innovaatioita. Millaisia mahdollisuuksia kestävät arvot tuovat matkailualalle? Lisääntyykö virtuaalimatkailu? Väheneekö lentäminen pysyvästi – ja mitä sen tilalle? Mikä massoja liikuttaa?

Kuluttaminen: IlmastoAreenassa pohditaan kuluttamisen uusia muotoja ja pyritään löytää vastaus kysymykseen: Onko mun pakko ostaa? Kestävät elämäntavat kannustavat kuluttamisen vähentämiseen mm. kiertotaloutta lisäämällä. Onko kuluttajavalinnoilla lopulta merkitystä ympäristön kannalta ja mitkä vaikutukset kestävillä kuluttajavalinnoilla on kansantalouteen? Onko vihreä talouskasvu mahdollista?

Ruoka: Miltä mahtaa näyttää tulevaisuuden ruokalautanen? Miten kuluttajat mukautuvat uusiin ruokavalioihin ja tuottajat voivat sopeutua ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin? Onko Suomessa vielä lihatuotantoa vuonna
2050 vai valmistetaanko eläinproteiinit laboratorioissa?

 

Entä mikä on omavaraisuuden rooli ja mistä koostuu tulevaisuuden kouluruokalautanen?

Rakentaminen ja asuminen: Tämän vuoden
IlmastoAreenassa etsitään ratkaisuja ympäristöystävälliseen rakentamiseen ja asumiseen. Kuinka dramaattisia toimia tarvitaan, jotta hiilijalanjälki saadaan laskettua ja onko se tällä hetkellä edes mahdollista? Miten betonirakentaminen voitaisiin korvata ympäristöystävällisemmäksi?

Jopa 90 % asumisen hiilidioksidipäästöistä syntyy asumisen aikana. Mikä on asumisen energiantuotannon tulevaisuus, ja kenen pitäisi maksaa viulut? Miten varmistetaan, että koko Suomi pysyy asuttuna? Kenen vastuulla muutos oikeasti on?

IlmastoAreenan toteuttaa: Iin kehittämisyhtiö Micropolis Oy & Iin kunta

IlmastoAreenaa rahoittaa: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

IlmastoAreenan johtokunta: Sitra, SYKE, Ympäristöministeriö, CLC, Greenpeace, Myrkyvaroitus, Ely-keskus, Nuorten Agenda 2030, Oulun kaupunki, Iin Micropolis Oy, Iin kunta. 

Yhteystiedot

Hanna Lahti
Vastaava tuottaja
040 130 6143
hanna.lahti@micropolis.fi

Aija Sarajärvi
Tapahtumakoordinaattori
050 324 4399
aija.sarajarvi@micropolis.fi