Kotimaista kalaa!
Kotimaisen kalan syöminen on ekoteko. Mutta tiesitkö, että vaikka kalan syöminen Suomessa lisääntyy, niin vain alle 20 prosenttia suomalaisten syömästä kalasta tulee kotimaasta? Määrä on laskenut reilusti 1980-luvun alusta. Nyt puolet tuontikalasta on Norjasta.
Kotimaisen kalan kasvatusta ja syöntiä pitäisikin siis lisätä; sillä tuetaan sekä lähiruokaa että suomalaista työtä.
Ilmastojoulukalenterissa tutustutaan tänään Pohjois- ja Etelä-Iin jakokuntien omistaman ja Osuuskunta Team Kalan hoitaman kalahautomon toimintaan.
Suomessa voimayhtiöt ovat velvoitettuja perustamaan hautomoja padottujen jokien alueilla, jossa kalat eivät pääse kutemaan. Hautomojen ansiosta luonnonvaraisten kalojen kannat pystytään ylipäätään pitämään yllä.
Katso video alta: