17. päivä

Iin kunnan ilmastotyö

IlmastoAreenan kotipaikka Ii on osa Hinku-verkostoa, joka on vuonna 2008 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto. Se kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat. 

Tärkeä yhteistyökumppanimme SYKE viettää 25:ttä juhlavuottaan, jonka kunniaksi se on julkaissut kaikkien Hinku-kuntien päästövähennykset vuodesta 2007 lähtien. Hinku-verkoston tavoitteena on päästöjen vähentäminen 80:lla prosentilla vuoteen 2020 mennessä vuoden 2007 tasosta. 

Iissä päästöjä on vähennetty 63% vuoteen 2018 mennessä (Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys on -26%), joten päästätavoite tullaan hyvin todennäköisesti kunnassamme saavuttamaan. 

Aurinkoenergian tuotanto lähes kaksinkertaistui vuosien 2017–2018 välillä. Iin tuulivoimatuotanto on kuusinkertainen verrattuna maakunnan keskiarvoon.  

Iissä tehdään ilmastotyötä laajalla rintamalla. Tarinaa Iin ilmastosankareista, eli iiläisistä lapsista ja nuorista, on katsottu BBC:n kanavilla yli 200 miljoonaa kertaa.  

Lisää vinkkejä ilmastotoimista voi katsoa osoitteesta: https://www.ii.fi/kestava-arki.

Voit ladata ja lukea SYKE:n lähettämän lahjapaketin Iin ja Hinku-verkoston päästökehityksestä tästä linkistä!