Tyylitekoja ja Vaate & Ympäristö -työpajojen tallenteet

Second Life Catwalk järjesti 21.8.2020 yhdessä IlmastoAreenan kanssa kaksi lukiolaisille suunnattua verkkotyöpajaa. Työpajojen tallenteet on nyt saatavilla ja niitä voidaan hyödyntää opetustuokioissa.

Voit lukea lisää vaatteen elinkaaresta Second Life Catwalkin julkaisemasta Vastuulisen kuluttajan vinkkipaketti vaatteen elinkaareen -oppaasta.

Tyylipuhetta-työpaja ~ kesto noin 30 minuuttia

Oman tyylin tunteminen on kestävän pukeutumisen perusta. Työpajassa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä: Miten oman tyylin voi tuntea? Kuinka rakennetaan oma ihannetyyli? Mistä tunnistaa laadukkaan vaatteen? Työpajan tavoitteena on antaa nuorille vinkkejä ja inspiraatiota oman kestävän tyylin luomiseen.

Työpajan vetää Tyylipuhetta -mediaa tuottava Elsa Hietanen, joka haluaa inspiroida kestäviin pukeutumisvalintoihin ja antaa eväitä jokaisen omalle tyylimatkalle.

Työpajaa varten oppilaat tarvitsevat oppilaat tarvitsevat älypuhelimen työpajassa annettua tehtävää varten. Oppilailla voi halutessaan jakaa muistiinpanotarvikkeet.

Vaate & Ympäristö -työpaja ~ kesto noin 45 minuuttia 

Miksi pikamuoti oikeastaan on ympäristölle niin kuormittavaa? Vaate & Ympäristö -työpajassa käydään läpi vaatteen aiheuttamia ympäristövaikutuksia sen elinkaaren eri vaiheissa. Workshop antaa oppilaille tietoa vaateteollisuudesta ja sen haasteista.

Työpajassa ympäristöasioita pohtii Maj-Lis Viitanen, kierrätysmateriaaleihin perustuvan Upcycler Helsinki verkkokaupan perustaja.

Työpajaa varten oppilaat eivät tarvitse mitään erityisiä tarvikkeita. Oppilailla voi halutessaan jakaa muistiinpanotarvikkeet.