Julkaistu

Tule meille harjoittelijaksi!

Opiskeletko viestintä-, markkinointi- tai media-alalla? Olet ehkä opiskellut jo jonkin aikaa ja sinulle on kehittynyt reipas tekemisen meininki ja pystyt työskentelemään itsenäisesti.

Harjoittelijana olet osa pientä mutta innovatiivista IlmastoAreenan-tiimiä ilmastotyöstään palkitussa Iin Micropoliksessa. Tuomme uutta ääntä ilmastokeskusteluun, ja fyysisen ilmastofestivaalin lisäksi järjestämme verkkotapahtumia ja tuotamme monikanavaista sisältöä verkkoon ja someen.

Haemme kevääksi/kesäksi tiedotus- ja tapahtumaharjoittelijoita. Harjoittelun kesto on 4 – 6 kk. Harjoittelut päättyvät 31.8.2021 ja harjoittelu voidaan aloittaa sopimuksen mukaan. Harjoittelijalla tulee olla valmius tekemään sekä etätöitä, että myös työskentelemään fyysisesti paikan päällä Iissä koronarajoitusten sen salliessa.

Fyysinen IlmastoAreena -festari järjestetään Iissä 20.-21.8.2021 sen hetkisten rajoitusten sallimassa mittakaavassa.

Tiedotusharjoittelija

Olet varsinainen tekstinikkari ja tehtävässä pääset tuottamaan monipuolista tiedotus- ja markkinointisisältöä, pitämään yllä mediasuhteita ja pääset mukaan järjestämään Suomen merkittävintä ilmastotapahtumaa.

Työtehtäviisi tulee kuulumaan esimerkiksi seuraavat asiat:

 • sisällöntuotanto eri alustoille (FB, Insta, Twitter ja netti)
 • uutiskirjeen julkaiseminen ja tekstien tuottaminen
 • tiedotteiden laatiminen ja mediasuhteiden hoitaminen
 • markkinoinnin suunnitteluun osallistuminen

 Sinä puolestaan:

 • olet idearikas ja oma-aloitteinen (tuleva) viestinnän asiantuntija
 • kirjoitat sujuvasti ja ripeästi virheetöntä suomen kieltä
 • omaat jo kokemusta monipuolisesta sisällöntuotannosta eri alustoille
 • pystyt ottamaan reippaasti kameran käteen, tekemään juttuja ja versioimaan niitä
 • olet joustava tiimipelaaja ja sinulla on jo näyttöä paineensietokyvystä

Arvostamme suuresti, jos sinulla on lisäksi:

 • kyky tuottaa ja versioida graafista sisältöä
 • kokemusta WordPress -julkaisujärjestelmästä
 • kokemusta tapahtumatuotannosta
 • halua omalla työlläsi konkreettisesti vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Tapahtumaharjoittelija

IlmastoAreena on Suomen merkittävin festivaali ja ensimmäinen tapahtuma keräsi  yli 6500 kävijää, yli 100 esiintyjää ja yli 50 yhteistyökumppania. Tämän kokonaisuuden hallitsemiseksi kaipaamme tiimiimme järjestelmällistä työmyyrää, joka ekselöi ympäristönsä tehokkaasti ja avustaa festarin moninaisissa järjestelytehtävissä.

Tehtävässäsi toimit tapahtumakoordinaattorin oikeana kätenä ja huolehdit muun muassa esiintyjien matka- ja majoitusjärjestelyissä, koordinoit talkoolaisporukkaa, huolehdit yhteistyökumppanien organisoinnista. Puhelin ei ole kädessäsi raskas – olet ulospäin suuntautunut ja rohkea, järjestelmällinen ja tarkka. Ratkaiset myös ongelmatilanteita ihan vaan maalaisjärjellä, ja sinulla on jo näyttöä toiminnasta paineen alla.

Mite me tarjoamme?

Me puolestaan tarjoamme sinulle loistavan työyhteisön. Meillä saat mahdollisuuden kehittää osaamistasi, vaikuttaa omiin työtehtäviisi ja kasvaa monipuoliseksi asiantuntijaksi. Työpaikkamme sijaitsee Iissä jonne pääsee jouhevasti Oulusta joukkoliikenteen avulla. Kustannamme harjoittelijoille bussikortin harjoittelun ajaksi, mutta toivomme sinulla kuitenkin olevan ajokortti. Osa harjoittelusta suoritetaan etänä.

Harjoittelusta maksetaan pieni palkkio.

Harjoittelun kesto on 4 – 6 kk. Harjoittelu päättyy 31.8.2021, harjoittelu voidaan aloittaa sopimuksen mukaan.

Jos kiinnostuit harjoittelusta, jätä hakemuksesi 31.3.2021 mennessä osoitteeseen ilmasto@ilmastoareena.fi. Kerro hakemuksessa osaamisestasi ja itsestäsi, harjoitteluaikasi kestosta ja omista kiinnostuksesi kohteista. Kerrothan myös selkeästi milloin harjoittelun voit aloittaa ja kuinka pitkä harjoittelusi kesto voisi olla. Liitäthän vielä mukaan muutaman työnäytteen.

Lisätietoja tehtävistä antaa Hanna Lahti, puh. 040 130 6143, kyselyt voi osoittaa sähköpostiin ilmasto@ilmastoareena.fi.