6. päivä

Itsenäisyyspäivänä ilmastojoulukalenterista löytyy Kynttilätalon kauniita kynttilöitä!

Kuusamontien varressa Sotkajärvellä sijaitseva Kynttilätalo tarjoaa käsintehtyjä ja itse suunnittelemiaan kynttilöitä. Seija Herukan ja Sinikka Blomsterin perustaman Kynttilätalon kynttilät palavat puhtaalla, vakaalla ja savuamattomalla liekillä. Inspiraationsa ne saavat Pohjois-Pohjanmaan luonnosta.

Kynttilätalon pajalla eletään parhaillaan vuoden kiireisintä aikaa. Kynttilöitä kääritään lahjoiksi tai kotiin viemisiksi. Takahuoneessa pakataan liikelahjoiksi ja jälleenmyyjille lähetyksiä postin kuljetettavaksi. Kynttilöitä valetaan ja viimeistellään pitkälle yöhön saakka.

Paikallisuus ja uusiokäyttö tärkeässä roolissa

Kynttilätalon tuotantoprosessissa ei tarvita juuri lainkaan vettä. Ainoastaan steariinin sulatus toimii vesihaudepadalla.

Raaka-ainehankinnoissa paikallisuus ja kierrätettävyys ovat tärkeitä arvoja Kynttilätalolle. Steariinirae, sydänlangat ja värit tulevat EU-alueelta, pakkauslaatikot puolestaan Iistä. Pakkaamiseen käytetään myös kauppojen kierrätettyjä laatikoita, pehmusteina kuljetuksia varten sanomalehtiä.

Hankinnat ja materiaalitilaukset tehdään luotettavilta ja pitkäaikaisilta toimittajilta, mahdollisimman läheltä ja mahdollisimman isoissa erissä.

Lähes kaikki Kynttilätalon työvälineet ovat kierrätettyjä ja itse tehtyjä toimintaan sopiviksi. Ainoastaan sähkölaitteet hankitaan uutena. Valuvialliset kynttilät käytetään tuotannossa uudelleen. Kierrätyspaperista ja jätesteariinista valmistetaan myyntiin sivutuotteita kuten syttöjä tai steariinikakkusia joista asiakkaat voivat esimerkiksi valmistaa itse syttöjä.

Yritys ei käytä mitään ympäristölle vaarallisia kemikaaleja. Kynttilöiden raaka-aineet ovat myrkyttömiä eikä prosessissa tarvita kemikaaleja. Niiden puhdistukseen ja siivoukseen ei tarvita erityisiä kemiallisia aineita.

Tutustu Kynttilätaloon tarkemmin osoitteessa: https://kynttilatalo.fi/

Kynttilätalon Aurora-kynttilöitä.