Julkaistu

IlmastoAreenan toriesittelijät

IlmastoAreenan torilla on mukanan yli 40 toimijaa. Alla on lyhyt kooste esittelijöistä. Tarkemmat tiedot löytyvät Ohjelma-otsakkeen alta.

SledGO

SledGO-sähköauto on uusi suomalainen ympäristöä kuormittamaton vaihtoehto perheen lähiliikkumiseen. Asiantuntija kertoo sen ominaisuuksista ja käytöstä koeajolipun luona.

Zero Waste Finland

Zero Waste Finland ry on vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on edistää ja kehittää kestävää elämäntapaa ja zero waste -ajattelun mukaista toimintaa Suomessa. Ständillä pääset tutustumaan erilaisiin kestotuotteisiin ja zero waste -elämäntapaan.

Venka&Vinka

Ekologisia design-koruja Oulusta – aitoa suomalaista käsityötä kierrätysmateriaaleista.

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran pisteellä voit esimerkiksi testata ostoksiesi eettisyyttä “Ilmastovalintatalossamme”, tutustua ilmastorahastoomme sekä ideoida miten sinä voisit olla ilmastotalkoissa mukana meillä ja maailmalla.

Iin kunta

Piipahda Iin kunnan oranssilla teltalla, niin saat vinkkejä mm. alueemme palveluista, asumisen vaihtoehdoista sekä vierailu- ja retkeilykohteista. Esittelyssä myös alueemme Paikallista yritykset, jotka ovat sitoutuneet toiminnassaan ympäristöarvoihin.

Oikiat Design

Oikiat Design oy:n uutuusinnovaatio Vaatelaastari on vain minuutissa kankaaseen kiinnitettävä tekstiilin paikka ja koriste. Tuotteen avulla pyritään lisäämään vaatteen käyttöikää ja siten vähentämään tekstiilijätteen määrää.

Maaseutu- ja erävihreät ry

Kysy ja keskustele Vihreiden maatalouspoliittisen ohjelman sisällöistä ja laita omat terveisesi Mevin kautta toimenpiteistä, joita Vihreitten pitäisi ajaa maatalouspolitiikkaan tällä hallituskaudella.

Haurun jäteauto ry

Haurun toripisteellä esitellään biokaasulla toimivaa jäteauto ja kerrotaan vinkkejä lajitteluun ja toimivaan jätehuoltoon.

Maaseudun Sivistysliitto

Maaseudun Sivistysliiton toripaikalla pääsee tutustumaan biohiilen valmistukseen.

Kemin kaupunki

Kemin kaupungin pisteellä kerrotaan kasvispitoisen hävikkiruuan pelastamisesta käyttökelpoiseksi ravinnoksi ja Sosiaalinen keittiö -kokeilusta. Tarjolla on maistuvaa hyvikkismoothieta.

Lindström

Tekstiilijäte on globaalisti kasvava ongelma, johon Lindström pyrkii aktiivisesti löytämään ratkaisuja. Älyteknologiaan perustuvat ratkaisut helpottavat asiakkaiden arkea, säästäen aikaa ja parantaen tehokkuutta.

CANEMURE

Tervetuloa tutustumaan ympäristöystävälliseen vuoden 2002 Hyundai Santa Fe konvertoituun maasturiin. Teltalla voit tutustua myös ilmastonmuutosta hillitsevän CANEMURE-hankkeen toimintaan sekä Oulun ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen toimintaan.

ProAgria Oulu

ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja Oulun Kalatalouskeskus ovat mukana edistämässä vastuullista ruokaketjua.

Mukana hankkeet:
• Ruokahukka ruotuun ja katse vesistöihin
• Voimaa vesistöistä
• Verkostoilla tehoa vesienhoitoon
• Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti
• ProLiideri – Vastuullinen johtaja, kestävä yritystoiminta
• Turvemaiden viljelyn haitallisten ympäristövaikutusten vähentäminen

Arctic Warriors

Arctic Warriors tuo Ilmastoareenaan Kerkkäkioskin, josta voi ostaa piristävää kerkkälattea. Kauramaidosta, kotimaisesta hunajasta ja kuusenkerkkäjauheesta valmistettava kerkkälatte on erinomainen vaihtoehto machalattelle, sillä siinä on pienempi hiilijalanjälki ja runsaasti Lapin luonnon arktista voimaa.

Valio

Valion pisteellä pohditaan, miten maidontuotannon ilmastovaikutuksia vähennetään. Tule Valion pisteelle maistelemaan Oulun meijerin kotimaisia tuotteita ja juttelemaan ilmastonmuutoksesta sekä testaamaan tietoja ilmasto-onnenpyörässä.

Dodo

Dodo ry on vuonna 1995 perustettu suomalainen ympäristöjärjestö. Dodon pisteellä voit allekirjoittaa Lentovero-kansalaisaloitteen, jonka tavoite on saada lentovero säädetyksi Suomeen.

LäHellä

LäHellä-parturikampaamo myy IlmastoAreenassa luonnonkosmetiikan tuotteita kasvoille ja hiuksille.

Tuunataan työtä

Tuunataan työtä ESR–hankkeen esittelypisteellä opit, miten uutta työtä ja liiketoimintaa voidaan luoda kiertotaloudesta. Tule käymään ständillä – siellä on sinulle hyvin tähteellistä asiaa kerrottavana.

Otathan myös älypuhelimesi mukaan!

Maan ystävät

Ympäristöjärjestöjen yhteisteltalla pääsee tutustumaan järjestöihin ja erityisesti paikallisyhdistysten toimintaan Iissä ja Oulussa. Pisteellä askarrellaan myös ilmaston- ja vesiensuojelu-aiheisia kylttejä lauantaina klo 16 tapahtuvaan Ilmastokelluntaan ja siihen liittyvään kulkueeseen.

Nosh

Nosh Company Oy on laadukkaita naisten- ja lastenvaatteita suunnitteleva suomalainen yritys. Korkealaatuiset, sertifioidusta luomupuuvillasta valmistetut tuotteet tunnetaan NOSH tuotemerkistä. NOSH vaatteet valmistetaan eettisten ja ekologisten arvojen mukaisesti Euroopassa.

Alueellinen energianeuvonta

Alueellinen energianeuvonta edistää energiansäästöä ja energiatehokkuutta jakamalla hyviä esimerkkejä ja toimintatapoja kuluttajille, yrityksille ja kunnille.

Lions Club Ii

Lions Club Ii on esittelemässä Ympäristöministeriön rahoittamaaa hallituksen kärkihanketta Leijonat puhtaan veden puolesta, jonka avulla pyritään lisäämään
tietoisuutta oman toiminnan vaikutuksesta vesistöihin.

Lappinja

Ekologisesti kierrätetystä puuvillasta käsityönä valmistettua makramee taidetta, koruja ja käyttötavaraa.

Pohjolan Voima

 Tule tutustumaan vesivoimalaitoksen toimintaan virtuaalisesti!

Koe Jumiskon ainutlaatuinen kallion sisään louhittu vesivoimalaitos virtuaalisella kierroksella.

Plan International

Plan Internationalin pisteellä voit tsempata kansanedustajia toimimaan ilmaston puolesta kirjoittamalla vinkkejä ja tsemppiviestejä. Plan toimittaa viestit perille. Voit myös käydä VR-lasien avulla Tansanian pakolaisleirillä tai pyöräyttää ilmastomaailmanpyörää.

Ilmastoveivi2019

Heinäkuussa Eurooppaministerille luovutettu Ilmastoveivi2019-vetoomus vaati Suomelta ilmastojohtajuutta EU-puheenjohtajakaudella. Tule ideoimaan kanssamme tulevaisuuden ilmastoliikettä! Veivin teltassa on myös mahdollista vastata ilmastotietovisaan ja keskustella kansalaisvaikuttamisen muodoista.

Luonnonvarakeskus

Tarjolla tietoa maataloudesta ja metsistä ja niiden tärkeästä roolista ilmaston muuttuessa!

Pohjoiset metsät ovat EU:n vihrein nurkka, jossa metsien monikäyttö on luonnollinen osa elämää. Puuta tuotetaan suunnitelmallisella ja kestävällä metsänhoidolla. Tule katsomaan mitä Luke tutkii pohjoisissa metsissä!

Kapselikaappi

Kaapit pursuaa vaatteita, mutta aamulla et löydä mitään päällepantavaa. Caps Look® -menetelmän ja kapselipukeutumisen avulla ratkaisen kaikki vaatekriisisi pyykkihuollosta kiireisiin aamulähtöihin. Saat helpotusta ja ajansäästöä arkeesi ja opit tekemään ekologisempia ja kestävämpiä ratkaisuja vaateostoksilla.

Osao

Oulun seudun ammattiopisto vie koulutuksen avulla ympäristöosaamista ja ajatuksia alueen ihmisten arkeen, työpaikoille ja koteihin. Tervetuloa tutustumaan:

* opiskelijatyömaiden rakennusjätteiden lajitteluun 3D laseilla
* kotien älykkäisiin energiansäästöratkaisuihin erilaisilla demolaitteilla
* ympäristöosaamiseen liittyviin animaatioihin
* BWM i3 täyssähköautoon ja keskustelemaan, miten ilmastoasiat ja työturvallisuus huomioidaan nykyajoneuvotekniikan koulutuksessa
* VTT:n kanssa toteutettavaan Energiaratkaisut 2020 –projektiin

Pörhö

Tervetuloa tutustumaan Pörhön Autoliikkeessä myytäviin ympäristöystävällisiin kaasu- sekä sähköautomalleihin. Tapahtumassa on myös mahdollisuus koeajaa esiteltäviä autoja.

Metsäkeskus

Esittelyteksti tulossa myöhemmin.

Suomen Ekomodernistit ry

Esittelyteksti tulossa myöhemmin.