Julkaistu

IlmastoAreena toteutetaan ympäristöystävällisesti

IlmastoAreena on Suomen merkittävin, kaikille avoin ja ilmainen ilmastofestivaali Iissä, jonka tavoitteena on tuoda kaikki äänet kuuluviin ilmastokeskustelussa. Mukana ovat kansalaiset, päättäjät, elinkeinoelämä, taide ja tiede. 

IlmastoAreena ei kuitenkaan vain puhu ilmastoasioista, vaan elokuun festivaali myös järjestetään ympäristöystävällisesti. Festivaalialuetta rakentava ja toteuttava Go Arctic Events on saanut keväällä Ekokompassi-sertifikaatin vastuullisesta toiminnastaan. Sertifikaatissa määriteltyjen kriteerien avulla yritys pystyy arvioimaan vuosittain omaa toimintaansa ja raportoimaan siitä Ekokompassille.

Go Arcticin toimitusjohtaja Kirsi Eskola sanoo, että yritys hankkii kunnollista ja usein käytettävää materiaalia, silloin kun hankinnat ovat tarpeen.

”Ekokompassi-työn myötä oli mukava huomata, että olemme jo lähtöjäänkin hyvin vastuullisesti toimiva yritys. Lähtökohtaisesti käytämme paljon kierrätettyjä asioita esimerkiksi somistuksissamme ja samoja aihioita muokkailen useampaan kertaan. Vuokraamme aina, kun voimme, suosimme kimppakyytejä ja vältämme turhaa ajelua. Kierrätämme kaikissa toimipisteissä ja myös tapahtumissa. Tapahtuma-asiakkaiden kanssa käymme läpi tapahtumien vastuullisuutta ja teemme sitä vahvistavia ratkaisuja”, Eskola kertoo.

Kasvisruokaa ja biokaasubussit

IlmastoAreenassa vastuullisuus näkyy kierrätyksessä, tapahtuma-alueen rakenteissa, henkilökunnan vaatetuksessa ja tietysti kuljetuksissa, joka on aina iso osa päästöjä, kun puhutaan tapahtumatuottamisesta.

Tapahtumaan järjestetään ilmaisia yleisökyydityksiä Oulu – Ii – Oulu välillä biokaasubusseilla yhdessä Kiertokaaren ja OTP Travelin kanssa. Puhujat kyyditetään lähialueilta tapahtumaan uusiutuvalla sähköllä toimivilla sähköautoilla.

Vähennämme hävikkiä käyttämällä esimerkiksi pitkäkestoisiksi ja toistuvaan käyttöön suunniteltuja kylttejä, rekvisiittaa ja lavakankaita. Tapahtumassa tarjoiltava ruoka on kasvisruokaa tai kotimaista kalaa, ja tarjoiluvälineet ovat kaikki maatuvasta materiaalista. Lisäksi jätehuoltoyritys Hauru kierrättää tapahtuman jätteet.

IlmastoAreena järjestetään 20.–21.8.2021 Iissä, Huilingin kauniilla puistoalueella. Tänä vuonna keskustelemme kuluttajan hiilijalanjäljestä – teemoina siis liikkuminen ja matkailu, kuluttaminen, ruoka sekä rakentaminen ja asuminen.  

Lisää tapahtumasta osoitteessa: ilmastoareena.fi/2021