Julkaistu

IlmastoAreena muuttaa muotoaan koronavirusepidemian takia vuonna 2020

Elokuussa 2019 yli 6 500 henkilöä Iihin kerännyt IlmastoAreena joutuu
muokkaamaan käsitystään festivaalin järjestämisestä ja vastaamaan maailmanlaajuisen koronaviruspandemian asettamiin haasteisiin.

Viime vuodelta tuttu massatapahtuma puhujineen ja ilmastotorin yhteistyökumppaneineen on sellaisenaan peruttu, mutta olemme siirtämässä festivaalia ennakkoluulottomasti internettiin. Pyrimme myös järjestämään pienempiä tapahtumia ilmastokeskusteluun liittyen, kun pandemiatilanne ja suositukset sallivat sen. Otamme toki erittäin vakavasti kaikki pandemiaan ja sen hillitsemiseen liittyvät rajoitukset, joten seuraamme hallituksen antamia linjauksia ja toteutamme tulevat tapahtumamme niiden mukaan.

Tiimimme painaa hommia täyttä häkää parhaimman mahdollisen festivaalikokemuksen tuomiseksi taas kaikkien saataville, sillä meidän täytyy edelleen puhua myös ilmastonmuutoksesta. Ja vaikka isoa tapahtumaa ei voidakaan järjestää Iissä, sen henki elää festivaalissa myös verkossa.

”Toivon, että verkonkin kautta saisimme välitettyä IlmastoAreenassa syntynyttä ratkaisujen riemua, rennon festivaalitunnelman lupsakkuutta ja yhdessä eri kannanotoista, näkemyksistä, teorioista ja teoista ponnistavaa uskoa siihen, että pystymme yhdessä vaikuttamaan ilmastonmuutokseen. Toivon, että Iin toivo välittyy.” Iiin Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi toteaa.

IlmastoAreena on Suomen merkittävin kaikille avoin ja ilmainen kaksipäiväinen keskustelufoorumi, jossa yhteisöllisesti ratkotaan ilmastonmuutokseen liittyviä haasteita. Iin Micropoliksen yhdessä Euroopan maaseudun kehittämisrahaston kanssa toteuttamalla IlmastoAreenalla on kolmivuotinen rahoitus EU:n maaseuturahastolta, jolla tapahtumaa voidaan kehittää ja vakiinnuttaa Iihin.