8. päivä

Vaatelaastarilla korjaat rikki menneet vaatteet helposti ja ekologisesti!

Suomalainen hankkii uusia vaatteita ja kodintekstiilejä vuosittain keskimäärin noin 13 kg. Vuosittain Suomessa siis hankitaan tekstiilejä yhteensä noin 70 000 tonnia. Suomalainen myös hävittää tekstiilejä yhtä paljon kuin niitä hankitaan.

2000-luvun loppupuolella tekstiilimäärän osuus sekajätteessä on ollut kasvussa. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa edullisten vaatteiden saatavuus ja pikamuoti. Poistetuista tekstiileistä jätehuoltoon päätyy yli 58 miljoonaa kiloa.

Oikiat Designin suunnittelema Vaatelastaari on erinomainen keino vaatehävikkimäärän pienentämiseen. Teknologian tutkimuskeskus VTT:n mukaan Vaatelaastari on hiilikädenjälkituote, eli sen käyttäminen vähentää kohteensa hiilijalanjälkeä.

Vaatelaastari on kaunis, helppo ja nopea tapa paikata tai koristella rikki menneitä tekstiilejä. Se kiinnitetään minuutissa lujasti painamalla. Oikein käytettynä Vaatelaastari kestää useita pesukertoja. Se myös sopii hyvin erilaisiin tekstiileihin.

Vaatelaastari valmistetaan Suomessa ja sen kuosit ovat suomalaisten suunnitteljoiden käsialaa. Vaatelaastari täyttää Euroopan kemikaalilainsäädännön vaatimukset eikä siinä käytetty liima sisällä ihmiselle tai ympäristölle haitallisia aineita.

Mitäpä jos tänä vuonna et ostaisikaan perheen resupekalle ja housunpolvien puhkomissankarille uusia housuja vaan antaisit joululahjaksi Vaatelaastarin, jolla hän voisi itse korjata rikkimenneet vaatteensa? Vaatelaastari tuo vaihtoehdon uusien lahjojen ostamiselle ja tavarapaljoudelle.

Joululahjoissa kannattaa suosia vastuullisia kotimaisia tuotteitta ja palveluita. Näin lahjan lisäksi pidetään kotimaassa pyörät pyörimässä; luodaan työpaikkoja ja edistetään lähituotantoa. 

Lue lisää: https://vaatelaastari.fi/