22. päivä

IlmastoAreenan syksy

Koronakriisi toi poikkeuksellisen vuoden myös IlmastoAreenalle, ja vaikka itse festivaali peruuntui, niin järjestimme loppukesästä ja syksyllä useita mielenkiintoisia verkkotapahtumia.

21 ajatusta ja ratkaisua ilmastokestävään elvytykseen

Elokuussa keräsimme yhteen kansalaisyhteiskunnan, elinkeinoelämän, julkishallinnon sekä maa- ja metsätalouden ja maaseudun edustajat ilmastokestävän elvytyksen ratkaisujen pariin. Tapahtuman yhteydessä järjestimme myös verkkokyselyn kansalaisille, johon vastasi yli 530 suomalaista ympäri maata ja laajasti eri ikäryhmistä.

Tuloksena oli 21 ratkaisua, jotka näyttävät suuntaa talouden elvyttämiseen uudistamalla sitä kohti hiilineutraalia, fossiilisista polttoaineista vapaata Suomea. Ratkaisuehdotukset koostettiin ojennettavaksi hallitukselle ennen syksyn budjettiriihtä. Voit lukea ne tästä linkistä!

Työpajat vaateteollisuudesta

Elokuussa järjestettiin myös Tyylitekoja sekä Vaate ja ympäristö -työpajat. Second Life Catwalkin ja IlmastoAreenan yhdessä järjestämissä kahdessa työpajassa pohdittiin muun muassa oman kestävän tyylin luomista sekä vaatteiden elinkaarta ja ympäristövaikutuksia. Työpajojen tallenteet voit katsoa alta:

Ilmastonmuutos vs korona

Lokakuun alussa IlmastoAreena järjesti Ilmastonmuutos vs korona -tapahtuman, jossa jaettiin ajatuksia siitä, miten nämä kaksi kriisiä ovat kohdanneet ihmisten elämässä. Samalla haettiin vastauksia siihen, helpottaako koronakriisin läpikäynti muutosmatkalla kohti vähähiilistä yhteiskuntaa ja voidaanko koronakriisin oppeja hyödyntää ilmastokriisin hallinnassa.

Tapahtuman yhteydessä oli myös Jalanjälkeni-kulttuuriaktivismityöpaja, jossa pohdittiin käsityöaktivismin keinoin, miten valinnoilla ja päätöksillä voidaan vaikuttaa parempaan tulevaisuuteen ja maapallon hyvinvointiin. Tallenteet voit katsoa alta:

Lisää tapahtumasta voit lukea tästä linkistä.

IlmastoAreena saapuu uusin kujein jälleen ensi vuonna! Muistathan seurata tiedotustamme ja tapahtumiamme paitsi täältä kotisivuiltamme myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.